Al ruim 40 jaar Høken in Toldiek!

Høken in Toldiek is al ruim 40 jaar een begrip in Toldijk en omstreken. Wat begon in een feesttent groeide in de jaren 80 uit tot een evenement met een gigantische megatent in de weide achter jongerensoos Flophouse.Duizenden bezoekers trokken in de zomer naar Toldiek om hun favoriete Achterhoekse boerenrockband Normaal te aanschouwen. Høken, brekken en ongoan was een plicht.

Met het stoppen van Normaal in 2015 kwam er helaas een eind aan het jaarlijkse bezoek van Buizen Beernd en bandleden aan Toldiek. Daarmee moesten we als organisatie ‘Høken in Toldiek’ opnieuw inrichten. Het moest een gemoedelijk muzikaal weekend blijven, maar wel met een stoer randje. We proberen hierbij onze roots niet te vergeten, maar wel ruimte te maken voor wat nieuws. Want  ‘Høken’ mag best breder getrokken worden, een term bedacht door ‘Normaal’, maar universeel voor een bepaald gevoel, Høken is springen, Høken is dansen, Høken is sjansen, Høken is plezier maken, samen sprekken, janken en proosten! En dat alles onder het genot van goeie muziek, omringd door fijne mensen, niet te massaal en de gemoedelijkheid hoog in het vaandel.

In onze line-up vind je toch altijd even een ode aan onze helden van Normaal en daarnaast een variatie aan artiesten. Genres van Rock ’n Roll tot Blues tot Pop en een beetje hoempapa kun je er meestal wel vinden. Verder willen we er gewoon een ontzettend mooi weekend van maken en dat doen we al jaren met alleen vrijwilligers, om precies te zijn al 43 jaar, hoe mooi is dat!?

Wil je erbij zijn?
Klik dan hier