HØKEN IN TOLDIEK

Het muziekprogramma van Høken in Toldiek is compleet! Op vrijdag 28 juni om 19:30 gooien we de poort open. Hieronder het overzicht van alle live-acts op de vrijdagavond!

Miss Montreal

Miss Montreal ontstond in 2008. In oktober van dat jaar bracht de band de eerste single uit: Just a Flirt. Na vele singles en albums wist frontvrouw Sanne zich niet alleen in de muziekwereld op de kaart te zetten… Als coach bij populaire talentenshow The Voice Of Holland wist in één klap heel Nederland wie deze enthousiaste singer/songwriter was.

Met Sanne Hans op het podium weet je: er moet gedanst worden! Miss Montreal scoorde hits als ‘Just A Flirt’, ‘Say Heaven’, Say Hell’ en ‘A Million Ways’. In het voorjaar staat Sanne met haar Fu-Fu-Fu-Fuck It! – tour in theaters door het hele land, in juni op het hoofdpodium van Høken in Toldiek!

Bökkers

Deze kroonprinsen van de dialectrock zijn inmiddels kind aan huis in vele steden, tentfeesten en op diverse festivals waaronder uiteraard de Zwarte Cross. Met hun opruiende rechttoe-rechtaan rock ’n roll a la AC/DC, Chuck Berry en ZZ Top zijn de mannen hard op weg heel Nederland te onderwerpen.

De Overijsselse rockband rond voormalig Voederbietel Hendrik Jan Bökkers begon in 2010 als Normaal-coverband, maar heeft inmiddels na vier studioplaten en een live-album een volledig eigen smoelwerk opgetrokken.

De expliciete teksten in Sallands dialect op het laatste album ‘Schorem uut de schiettente’ bleven niet onbesproken. Een Wapenveldse dominee riep in november zijn schapen op vooral niet naar deze goddeloze band te gaan. “’t bunt boefjes, maar aardige boefjes”, mijmert Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross.

Kisjeskearls

Kisjeskearls is de Achterhoekse vertaling voor marskramers, die van deur tot deur trokken om hun spulletjes te verkopen. Nu zijn er De Kisjeskearls, die van podium tot podium trekken om de muziek van hun helden, de legendarische boerenrockgroep Normaal, te laten horen.

De kisjeskearls  weten op treffende wijze de sound en de energie uit de 40-jarige historie van Normaal neer te zetten. Niet door alleen de hits te spelen, maar met name door het betere onbekendere werk van Normaal. Een avond met De Kisjeskearls is een avond olderwets høken, brekken en angoan.

NirFoona

Het begon in Seattle in begin jaren 90. Kurt Cobain leerde Dave Grohl kennen en toen was het hek van de dam. Nirvana groeide uit tot de grootste band van het moment, totdat Kurt Cobain vaarwel zei tegen het leven. Dave Grohl kreeg de blues en maakte rocknummers. Met the Foo Fighters maakte hij furore over de hele aardkloot.

Van het één komt het ander, en daar is NirFOOna! Jelle, Teun, Harald, Tommy en Maurice vertolken het Nirvana en Foo Fighters repertoire dat door de afgelopen twee decennia heen vertrouwd is gaan klinken bij het grote, rockmuziek minnende publiek.

Het Normaalcafé

Al een paar jaar een groot succes; Het Normaalcafé. Een gezellige warme tent waar de Normaal-platen de hele avond rondjes draaien. Van hits om écht op te brekken tot de minder bekende ‘ballads’ waar de haren van overeind gaan staan. Niet heel groot, maar daarom des te gezelliger. Verzoekjes zijn welkom!